Избрани Новини

КЗП: Не бързайте с избора на врати, за да не ви излъжат

Потребителите да бъдат особено внимателни при закупуването на входни и интериорни врати

"В КЗП постъпват множество жалби от страна на потребители във връзка с дейност на магазини за продажба на входни и интериорни врати, опериращи под различни търговски наименования. Търговските обекти се стопанисват от различни дружества, като към днешна дата са предимно дружества по ЗЗД. Управител на дружествата е едно и също лице, свързано с множество регистрирани фирми, които периодично се сменят в различните търговските обекти. Фирмите са регистрирани на територията на цялата страна, като на адресите не може да се намери представител“, това каза Игнат Арсенов – главен директор на ГД „Контрол на пазара“ при Комисия на защита на потребителите в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Игнат Арсенов посъветва потребителите да бъдат особено внимателни при закупуването на входни и интериорни врати и да се доверяват на доказани търговци. Той препоръча още на хората да не се подвеждат само по луксозния външен вид на търговските обекти и да не вземат импулсивно решение за покупка на врати, а да проучат в интернет предварително въпросния търговски обект, търговец и предлаганите стоки, включително и чрез отзиви на други потребители. Представителят на КЗП съобщи още, че на интернет страницата на институцията ще бъде публикувана допълнителна информация за по-добра информираност на потребителите.

По време на извършените проверки в търговските обекти за продажба на входни и интериорни врати, опериращи под различни търговски наименования, се установява, че потребителите закупуват и заплащат вратите на едно дружество, регистрират рекламация в обекта, но след подаване на жалба в КЗП инспекторите установяват, че към датата на проверката дейност в магазина извършва друго дружество, а не продавача на стоката. Това затруднява осъществяването на контрола, тъй като не може да бъде осъществен контакт с управителя, дори и чрез съдействието на органите на МВР.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)