Избрани Новини

1 г. и 4 месеца лишаване от свобода получи 24-годишен мъж

Той откраднал, повредил МПС и го изоставил в крайпътна канавка

Районен съд – Дупница призна 24-годишния А.С. от гр.Рила за виновен в противозаконно отнемане на МПС, повреждането му и бягство от местопроизшествието, като му наложи наказание „Лишаване от свобода” за срок от 1 година и 4 месеца при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.
Съдът, под председателството на съдия Маргарита Алексиева, призна за виновен 24-годишния мъж в това, че е отнел противозаконно чуждо МПС - лек автомобил, марка “Опел Астра”,  на 28.12.2019 г. в град Рила, на стойност 2300 лв. Ползвал автомобила и след последвала повреда  вследствие на причинено ПТП на стойност 1326 лв. го изоставил без надзор в крайпътна канавка на Път II-62, при подлез под ЖП-линията Дупница - Бобов дол. Деянието е извършено при условията на повторност, след като А.С. е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление, с Определение от 16.02.2015 г. на Районен съд - Петрич. Изтърпял е наказание “Лишаване от свобода” за срок от единадесет месеца и от него не е изтекъл 5-годишният срок по чл. 30 от НК.
Съдът приспада времето, през което подсъдимият Асен С. е бил задържан с постановление на Районна прокуратура - Дупница, считано от 29.12.2019 г. и времето, през което е бил с взета мярка за неотклонение „Задържане под стража” с Определение на РС - Дупница от 30.12.2019 г.
Присъдата, с която на А.С. му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 4 месеца, за отнемане, повреждане и изоставяне на чуждо МПС, може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Кюстендилски окръжен съд.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)