Избрани Новини

Доброволци събраха 150 чувала боклук над Банско

150 доброволци от Спортния клуб на ветераните се включиха

Около 150 доброволци от Спортен клуб на ветераните-Банско събираха отпадъци на 20. юни в района между начална станция на кабинковия лифт и местността Чалин Валог.
От администрацията на парк Пирин бяха предоставили около 150 празни чувала, които доброволците напълниха с отпадъци между 9 и 12 часа. След това боклукът беше извозен от представители на Националния парк и предаден на компетентните институции за преработка.  
"Все повече хора превръщат инициативата за опазване на природата в тяхна лична кауза. Тази година се включиха и 15-тина деца от Клуба по биатлон. Освен това имахме и международна подкрепа - десетина руснаци и 2-3 англичани, които живеят в Банско, също помогнаха" каза Емилия Драгосинова, секретар на Спортния клуб на ветераните-Банско.
Подобни акции се провеждат организирано от 8 години. Доброволците разказаха, че по техни наблюдения боклукът сред природата става все по-малко. От една страна това се дължи на факта, че гостите на Банско стават все по-осъзнати и пазят околоната среда. От друга страна допринасят и екологични инициативи като тази на концесионера "Юлен": в края на 2018 година всички заведения в ски зоната спряха употребата на пластмасови изделия за еднократна употреба.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов