Избрани Новини

Официална позиция на ФК "Пирин" по повод протест на родители на деца от ДЮШ

Ръководството предлага среща на 2 юли от 19:00 ч.

Ръководството на ФК "Пирин" - Благоевград се обърна с писмо по повод недоволството на родители на освободени деца от ДЮШ към клуба. Поместваме го дословно:

Във връзка с изкуствено натрупаното в последните дни напрежение около нашия клуб, свързано с освобождаването на деца от детско-юношеската школа, бихме желали да изразим нашата официална позиция.
След смяната на клубното ръководство и идването на нашия генерален спонсор, нашата цел е свързана не само със завръщането на представителния отбор в елита на българския футбол, а и с цялостното преструктуриране и модернизация на клуба.
Встрани от инфраструктурните и материални подобрения, част от които вече са факт, една от основните цели на проекта е създаването на Елитна Академия Пирин, чийто отбори да участват в Елитните юношески групи на България. Което също е факт. От сезон 2020-21 г. имаме отбори в Елитните групи във възрастите U15, U17, U19. Процесът на създаването на такива тимове влючва селекция и подбор на футболисти в определените възрасти, а както е известно, броят състезатели в един отбор е лимитиран. Крайната цел на Елитна Академия Пирин е създаването на професионални футболисти, които в идеалния вариант да захранват с кадри представителния ни отбор, надяваме се и различните национални отбори на България.
За тази цел ние инвестираме финансови средства в база, методология, модерни технологии, треньорски персонал, медицински щаб и се стараем условията за работа да не отстъпват на най-добрите в Европа.
Трябва да подчертаем, че както носим отговорността да бъдем начело на славен клуб като Пирин, така носим и отговорността за своите оперативни решения.
Това включва избора на директор на Елитна Академия Пирин, зад който заставаме категорично и ще му предоставим нужното време, за да може да постигне резултатите, които се изискват от него.
На нашия клубен имейл info@fcpirin.com получихме покана за среща с родители на освободени деца, насрочена за 29.06.2020.  Писмото реално е анонимно, подписано е от „Родители на деца“, което прави отговорът ни на практика невъзможен. Ние осъществяваме комуникация, заставайки с нашите имена и позиции в клуба.  
В тази връзка държим да подчертаем, че поради ангажимент, свързан с представителния ни отбор (в чийто състав за лагера в Албена има 9 юноши на Пирин) президентът Ива Уорън и техническият директор Греъм Уорън нямат възможност да присъстват на едностранно насрочената от „Родители на деца“ среща на 29 юни.
Каним родителите на среща в административната сграда на стадион „Христо Ботев“, на ул.„Дъбравска“ 1 в четвъртък, 2 юли, от 19:00 ч. Във връзка с противоепидемичните изисквания на Министерството на здравеопазването срещата е планирана в зала с капацитет от не повече от десет души.
Не на последно място, ние вярваме, че поставянето на лични, индивидуални интереси на преден план и забъркването на Пирин в злободневни интриги би могло да бъде пречка за развитието на клуба, както и да се отрази върху представянето на нашите отбори. Твърде дълго време любимият на Благоевград тим страдаше от разединение. Именно за това искаме да благодарим на всички, които повярваха в идеята за развитието на клуба и ни подкрепят.
Убедени сме, че само заедно и обединени може да допринесем за по-добрите дни на нашия Пирин!
Само Пирин!
Ръководството на
ФК Пирин (Благоевград) 27.06.2020



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)