Избрани Новини

Осъдиха 151 души заради дрога в съдилищата в Кюстендилско за година и половина

63-ма са водачи, управлявали МПС след употреба на наркотични вещества

151 души са осъдени и са получили различни наказания от Окръжен съд - Кюстендил и Районните съдилища в Кюстендил и Дупница по дела, свързани с държане, разпространение, отглеждане и производство на наркотични вещества, или за управление на МПС след употреба на наркотични вещества през 2019 година и през 2020 г. до момента. Статистиката за 2019 година показва 114 осъдени лица, от които 63-ма водачи, управлявали МПС след употреба на наркотични вещества. Числата за 2020 година, към момента показват 37-ма осъдени, от които 10 водачи на МПС. Оправдателните присъди са само 4.
И 6-те водени дела в Окръжен съд – Кюстендил през 2019 година са завършили с ефективни наказания „лишаване от свобода“, за срок от 1 до 5 години, за 6-ма души. С условна присъда е само 83-годишна кюстендилка, която бе подсъдима заедно с внук си А.А., който получи наказание от 5 години „лишаване от свобода“ от Окръжен съд – Кюстендил. През 2020 г., към днешна дата, Окръжен съд – Кюстендил е насрочил разпоредително заседание по дело с внесен обвинителен акт за държане с цел разпространение на 18 277,34 грама марихуана и за отглеждане на 3 242, 513 грама марихуана, с обвиняем мъж от дупнишкото село Джерман.
По 9 са ефективните наказания „лишаване от свобода“, наложени от РС – Кюстендил и РС – Дупница през 2019 и през 2020 г., до момента.
Темата на днешния Международен ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик с наркотици /26 юни 2020 г./ е „По-добри знания за по-добри грижи“ /„Better knowledge for better care“ /. Тя се определя ежегодно от Службата на ООН по наркотиците и престъпността.
Според световен доклад броят на зависимите от наркотици за първи път от шест години е 29 милиона! В допълнение, около 12 милиона души си инжектират наркотици, а 14 процента от тях живеят с ХИВ. Цялостното въздействие от употребата на наркотици от гледна точка на здравето и последствията продължава да бъде опустошително!      



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов