Избрани Новини

В Банско започна строителството на модерна спортна площадка

Ще се изградят 2 футболни игрища, 2 игрища за тенис на корт, фитнес на открито и тенис на маса на открито

Днес в Банско беше направена първата копка по изпълнението на проект за изграждане на спортни съоръжения. Община Банско е бенефициент на средства по Програмата за развитие на селските райони 2014 -2020, мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони”, подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.
Във връзка с изпълнението на проекта е сключен договор за строително-монтажни работи: „Преустройство на част от дворно пространство на Професионална лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров” гр. Банско” на стойност 684 624.16 лв. без ДДС между община Банско и фирма „Браво строй“ ЕООД. Срокът за изпълнение е 148 календарни дни.
По проект се предвижда изграждането на две футболни игрища, две игрища за тенис на корт, зона за фитнес на открито и зона за тенис на маса на открито.
Към спортните съоръжения ще има трибуни за посетители. Предвидено е поставянето на всички основни и допълващи съоръжения и елементи, необходими за модернизирането и функционирането на спортната площадка. Изцяло ще бъде променена настилката около игрищата, ще се поставят елементи на парково обзавеждане, като вело-стоянки, пейки, беседки и други.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов