Избрани Новини

Прокуратурата разследва инцидента с пострадалите в строящия се тунел на АМ "Струма“

Предстои назначаване на експертизи, както и други действия по разследването

Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 134, ал.1, т.2 НК.
Към настоящия момент е известно, че днес, 24.06.2020 г., в строящия се тунел в района на с.Железница, община Симитли, представляващ част от автомагистрала „Струма“, се срутила скална маса и пръст. Вследствие на инцидента били затрупани трима от работещите служители на фирмата-изпълнител.
Действията по разследването са започнали с оглед на местопроизшествие в присъствие на дежурен прокурор, главен разследващ полицай на 01 РУП – Благоевград, както и на поемни лица и технически помощници.
Сред пострадалите са техническият ръководител на обекта Г.Ф. (на 47 години), който е с леки телесни повреди, С.Д. (на 31 години) - с три счупени ребра, увреждане на бял дроб и спукана кост на крака и К.Ч. (на 46 години) е с фрактура на дясното бедро. По информация на лекуващите лекари, тримата мъже са в съзнание и са контактни.
На прокурора от РП - Благоевград е предадена на място документация на дружеството, осъществяващо строежа на тунела, включително периодични и ежедневни инструктажи. Провеждат се разпити на служителите, които били на смяна по време на инцидента - двадесет и едно лица, което ще приключи до края на днешния ден.
Предстои назначаване на експертизи, както и други действия по разследването.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май