Избрани Новини

7 месеца затвор за шофьор, повторно управлявал пиян МПС

35-годишният е жител на село Пороминово

Наказание от 7 месеца лишаване от свобода при първоначален режим на изтърпяване „общ“  определи Районен съд – Дупница за 35-годишен жител на с.Пороминово, който е обвиняем за управление на МПС след употреба на алкохол, след като вече е осъждан за подобно престъпление.
Съдът под председателството на съдия Страхил Гошев одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия Любомир Т. Той се призна за виновен в това, че на 30.05.2020 г. в село Пороминово управлявал лек автомобил „ВАЗ 2101“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 0,65 на хиляда.
Той е осъждан веднъж от РС – Дупница със споразумение от 6.06.2019 г. за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, като му е определено наказание от 3 месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е било отложено за срок от 3 години.
За престъплението от 30.05.2020 г. на Любомир Т. ще бъдат наложени следните наказания: „лишаване от свобода” за срок от 4 месеца, което да изтърпи при първоначален „общ“ режим, „глоба“ в размер на 500 лв. и „лишаване от право да управлява МПС” за срок от 1 година и 6 месеца, считано от влизане на настоящото споразумение в сила.
Съдът счита, че  осъденият Тодоров следва да изтърпи отделно и отложеното му наказание - 3 месеца „Лишаване от свобода”, наложено му със споразумение от 6.06.2019г.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)