Наказаха с три години затвор нападател с нож в село Полена

Обиждал и удрял жена на празненство, сетне наръгал приятеля й, който я защитил

Районна прокуратура – Благоевград е постигнала осъдителна присъда по внесен обвинителен акт срещу К.Ч. (на 37 години) за причиняване на средна телесна повреда – престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.
Вечерта на 27.01.2018 г. подсъдимият Ч., след като употребил значително количество алкохол, заедно с приятеля си решил да отиде на гости при живеещо наблизо семейство Х. в с.Полена, община Симитли.
Двамата се присъединили към компания с кана вино и по предложение на подсъдимия била донесена музикална уредба, за да се танцува хоро. Докато играели, Ч. се държал неприлично спрямо присъстващата на празненството М.Т. – ухапал я за бузата и опипвал. Баща й му направил забележка, но срещнал груба ответна реакция от арогантния мъж.
К.Ч. насочил агресията си отново към М.Т., като започнал да я обижда и удря. Приятелят й – Е.И. (на 44 години), станал да я защити, при което двамата се скарали. Възмутени от случващото се, стопаните извели от дома им К.Ч., който на тръгване отправял заплахи за живота към Е.И.
Подсъдимият отишъл до дома си, взел средно голям нож и заедно с приятеля си се върнал в къщата на семейство Х. С влизането той видял, че Е.И. е с гръб към него. Възползвайки се от това обстоятелство, К.Ч. му нанесъл удар с нож в гърба отгоре надолу. Острието преминало през дрехите, проникнало в едно от междуребрията и в белия дроб на пострадалия мъж. След това по най-бързия начин нападателят напуснал местопрестъплението.
Е.И. би транспортиран до болницата в гр. Благоевград, където му била извършена оперативна интервенция.
На 19-ти юни с присъда на Районния съд в Благоевград, на подсъдимия К.Ч. е наложено наказание от три години „лишаване от свобода“ при първоначален общ режим на изтърпяване.
Първоинстанционната присъда може да бъде обжалвана в законоустановения срок пред Софийски апелативен съд.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"