Избрани Новини

Проф. Тодор Кантарджиев: В Плевенско нещата са под контрол

Той коментира, че от щаба явно прекалено са разчитали на съзнание у хората

Индексът на предаване на коронавируса сега е по-висок - 1,4. Тоест 10 души заразяват 14. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев в студиото на "Панорама", предаде БНТ.

"В момента става дума за епидемични взривове или т.нар. "клъстъри", много неприятни, в Смолянско, Кюстендил, Самоков. Слава Богу, това, което ни плашеше последната седмица и е една от причините в края на миналата седмица да имаме много случаи - случаите от Плевенско. За щастие нещата вече са под контрол, съвсем малко са новите случаи там", каза Кантарджиев.

"Моля като лекар и като човек, който три месеца не спа: Хора, не се събирайте, гледайте да сте на открито. Задължително в градския транспорт да сте с маска. И в магазините е хубаво с една маска, защото по това се познава възпитания и интелигентен човек.", апелира проф. Кантарджиев.

Той коментира, че от щаба явно прекалено са разчитали на съзнание у хората и даде пример със Северна Македония, където в момента има полицейски час.

Проф. Кантарджиев прогнозира, че ще се получи колективен имунитет у обществото. "Всеки вирус трябва по-лесно да се предава от човек на човек, но да не е така болестотворен", допълни още проф. Кантарджиев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)