Избрани Новини

Доц. д-р Милен Михов: Финансирането на висшето образование трябва да бъде удвоено

Животът

19-06-2020, 12:53

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Депутатът настоява за промяна на свръх либералният модел, който се развива последните 30 години

През следващия мандат финансирането на висшето образование трябва да бъде удвоено, както беше направено и в средното. И това трябва да залегне в стратегията за висшето образование. Това заяви народният представител от ВМРО и зам. председател на комисията по образование и наука към Народното събрание доц. д-р Милен Михов. "Когато говорим за образование трябва да кажем какво ни предстои в близко време. Мнението на ВМРО и Обединени патриоти е, че в следващия мандат на Народното събрание, акцент трябва да бъде висшето образование. Там трябва да бъде направена сериозна реформа. Свърхлибералният модел, който се развива последните 30 г., трябва да бъде променен. Държавата трябва да се върне в образованието, а именно висшето образование да бъде финансирано добре", коментира доц. Михов.

По думите на депутата това означава увеличаване на заплатите, увеличаване на издръжка за образование и физическата среда в университетите. "С едно по-добро финансиране на нашите университети ще имаме и по-добри кадри", убеден е доц. Милен Михов.

Народният избраник и историк допълни, че новините относно тази учебна година са добри, анализите тепърва ще бъдат направени. "Дебатът, който е най-актуален, е необходимо ли ни е онлайн дистанционното обучение или трябва да го има физическото, класическо присъствие. Но ще отмине и този дебат – не може да се подмени класическото. Не защото ние сме негови привърженици, а защото то възпитава. То става чрез реален контакт и ситуация, в реално общуване. В това отношение класическото образование, каквото ние познаваме е основно", категоричен е доц.Михов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов