Избрани Новини

Президентът Румен Радев пристигна на посещение в Община Сандански

На срещата бяха обсъждани въпроси за развитието на града и общината

По стара българска традиция, с хляб и сол кметът Атанас Стоянов и общинска администрация посрещнаха днес държавния глава, в сградата на община Сандански.

На срещата бяха обсъждани въпроси за развитието на града и общината, касаещи приоритетите в управлението, проблемите и възможни решения за тяхното преодоляване, финансовата децентрализация. Туризмът, земеделието и текстилната промишленост бяха посочени като водещи отрасли в общината. Засегната бе и темата за последиците от Covid 19 в икономически и социален аспект.

Кметът Атанас Стоянов подари на президента ценното издание Алманах “Македония” - албумът символ на родолюбие, просвета и свобода. А в знак на почит към делото на народния будител и отбелязване на 298 години от рождението на светеца Паисий Хилендарски, Стоянов изненада държавния глава с препис от вечната „История Славянобългарска“!

В края на разговора президентът Румен Радев отбеляза като свой пропуск ,че посещева този край едва за втори път. Държавният глава сподели колко е впечатлен от доброто развитие на града и общината, усмихнатите и гостоприемни хора и пожела на всички благополучие и занапред.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)