Избрани Новини

Наркотични вещества иззеха при проведена спецакция в Югозапада

Благоевградчанин крие в пощенската си кутия канабис

Наркотични вещества са иззети при проведена вчера спецакция по противодействие на отглеждането, съхранението и разпространението на наркотични вещества на територията на ОДМВР-Благоевград.

В Добринище бил проверен 26-годишен, в когото са намерени около 0,73 грама марихуана. В града е проверен и лек автомобил „БМВ“ с 32-годишен водач и 35-годишен пътник, и двамата от Добринище – от тях са иззети около 0,70 грама марихуана. В хода на изясняване на случая криминалистите установили и мъжа, пласирал дрогата в града - 42-годишен от Добринище. При последвала проверка в  обитавана от него къща в града са намерени около 6,40 грама марихуана, полиетиленови пликчета и електронна везна. Всички те са задържани с полицейска мярка за 24 часа, работата продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Благоевград. В Петрич полицейски служители проверили постройка, обитавана от 27-годишен от града. Там били открити около 60 грама суха тревиста маса и засадени тревисти растения - с тегло около 20 грама, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. Мъжът е задържан, а по случая е образувано досъдебно производство.

Около 18 часа на ПП1 Е-79 в района на Благоевград, бил спрян за проверка лек автомобил „БМВ“. При обиск от пътника в колата - 25-годишен благоевградчанин, са намерени и иззети близо 9,30 канабис. Последвало претърсване и в жилище  му в с.Полето, откъдето са иззети още 0,85 грама канабис, около 7,87 грама амфетамин, два гриндера и електронна везна. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Бързо производство е образувано и срещу 18-годишен благоевградчанин, за когото е установено, че в пощенска кутия в жилищен блок в Благоевград, е държал около 4,4 грама суха  тревиста маса, реагираща положително на канабис.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов