Сдружение "Доброта“ раздаде на 400 души хранителни продукти и бебешки пелени

Ще продължи с благотворителните си инициативи и през оставащите месеци от годината

400 души от общините Благоевград и Рила получиха хранителни продукти и бебешки пелени от Сдружение "Доброта" в рамките на проект за справяне с последиците от Covid-19.
В рамките на проекта, който продължи един месец, бяха раздадени хранителни продукти от първа необходимост – брашно, олио, варива, макаронени изделия, сладкарски изделия и др., а за семействата с деца – бебешки пелени и почистващи кърпи. Кампанията в рамките на проекта бе насочена към хора и семейства, пострадали от обстановката, наложена от вируса Covid-19 и въведеното извънредно положение в страната.
“Благодарение на Фонд "Обединени срещу Covid-19“ успяхме да продължим нашата доброволческа мисия, с която доставяме хранителни продукти и стоки от първа необходимост на хора в нужда. Тежко е да видиш как хора биват поставяни под карантина или губят работата си вследствие на вируса. Финансовата помощ от фонда успя да достигне до много семейства и да им помогне да преодолеят по-леко кризата”, заяви представителят на сдружението Димитър Димитров.
Хранителните продукти и бебешките пелени бяха осигурени по проект към Фонд "Обединени срещу Covid – 19”. Фондът е създаден от Българския дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България.
Сдружение „Доброта“ напомня, че ще продължи с благотворителните си инициативи и през оставащите месеци от годината.
Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"