Избрани Новини

Дискутираха зачестилите случаи на домашно насилие

Мисия

17-06-2020, 17:39

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Домакин на срещата беше областният управител

Областният управител проф. д-р Любомира Попова откри дискусия във връзка със зачестилите случаи на домашно насилие и престъпления от омраза по време на извънредната обстановка. 
„Областна администрация - Велико Търново бе домакин на събитието, което е от изключителна важност в този труден за всички момент.  Коронавирусът предизвика криза, която засяга всички сфери на живота. Инициативата е съвместна с Център Амалипе да организираме тази среща между институциите във връзка със зачестилите случаи на домашно насилие и престъпления от омраза по време на извънредното положение и пандемията. Положението на жертвите на домашно насилие се утежнява, поради социалното дистанциране и изолирането по време на периодите на принудителна изолация в домашни условия. Всички отговорни институции трябва да обединят сили и да бъдат насърчавани да предприемат специални мерки за подкрепа и защита на жертвите на домашно насилие. От 1 юли  във Велико Търново  ще заработи кризисният център „Търновград“, който е първият по рода си в региона. В центъра закрила ще получават хора от десетте общини в областта – жертви на домашно насилие", каза при откриването на срещата областният управител.
Теодора Крумова от център Амалипе сподели, че през последните седмици са зачестили сигналите за домашно насилие. Дистанционно в срещата се включи и представител на Европейския съд по правата на човека, който говори за международния аспект на проблема.  



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов