Кметството в село Баня организира фотоконкурс "Баня през моя обектив"

Ще се състоят безплатни туристически обиколки из двете стари бани

По повод предстоящия Празник на моето село, кметството в село Баня организира фотоконкурс под надслов "Баня през моя обектив".

Една различна проява, посветена на празника, с която организаторите целят да провокират участниците да уловят и запечатат във фокуса на своя обектив красотата и богатствата на курортното селце.
По традиция, всяка първа събота на месец юли разложкото село Баня – новата целогодишна дестинация зa СПА и балнео туризъм, чества своя празник.

Тази година, заради извънредната епидемична обстановка, празникът ще се проведе без концерт, но определено няма да липсва празнично настроение.
Желаещите да се включат във фотоконкурса трябва да изпратят своя снимка до 28 юни т.г. на електронната поща на кметството - [email protected], придружена с име и фамилия, адрес и телефон на автора. Снимката трябва да е направена през 2020 година, да е във формат JPEG и да не е обработвана.

За участие във фотографския конкурс няма възрастови ограничения. Фотосите ще бъдат качени в албум във фейсбук профила на Туристическия информационен център, където ще се проведе онлайн гласуване.

Авторите на трите снимки, събрали най-много гласове чрез харесване в социалната мрежа до 17:00 часа на 2 юли, ще получат награди от кметството.
Мероприятията, посветени на Празника на моето село, ще бъдат на 3 и 4 юли (петък и събота). Освен фотоконкурса, кметството и НЧ "Просвета-1908" подготвят рисунка на асфалт, както и безплатни туристически обиколки из двете стари бани - Старата българска баня и Турската баня, използвани за балнеолечение още от древността.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"