Избрани Новини

Три месеца условно присъдиха на жена, нарушила карантината в Банско

Условната присъда е с тригодишен изпитателен срок

С наказание от три месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок е приключило наказателно производство срещу двадесет и една годишната Е.С., обвинена за нарушаване на противоепидемичните мерки при условията на извънредно положение в страната (престъпление по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от НК).
По обяд на 17.05.2020 г. подсъдимата С. пристигнала с пътнически полет от чужбина на аерогара София. При преминаване през граничен контролно-пропускателен пункт й било издадено предписание от инспектор в Столичната регионална здравна инспекция. Съгласно него тя била поставена под 14-дневна карантина на посочения от нея адрес в Банско. В рамките на 3 часа тя следвало да се придвижи до съответното място.
Около 10 ч. на 26.05.2020г. подсъдимата С. напуснала дома си и заминала с лек автомобил до Разлог. Няколко часа по-късно се върнала на адреса, на който била задължена да спазва задължителната карантина.
С действията си Е.С. нарушила мерки, въведени на територията на страната със заповедите на министъра на здравеопазването срещу разпространението на вируса Covid-19.
Младата жена е била привлечена към наказателна отговорност и предадена на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура – Разлог. В съдебна фаза е било постигнато споразумение между страните, което съдът е одобрил.
Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов