Избрани Новини

Две години затвор при строг режим получи крадец-рецидивист

Откраднал лаптоп и мобилен телефон

Районен съд – Дупница призна 50-годишен мъж от дупнишкото село Дяково за виновен в кражби на преносим компютър и мобилен телефон в условията на опасен рецидив и му наложи наказание „Лишаване от свобода” за срок от 2 години при първоначален „строг“ режим.
Съдът признава подсъдимия Васил Ч. за виновен в това, че на 18.02.2017 година в Дупница, при условията на продължавано престъпление, в съучастие с И.Г.В. (по отношение на когото производството е прекратено със споразумение № 242/22.12.2017 г.), като съизвършители са отнели  от жилище преносим компютър на стойност 260 лв. и от сергия на зеленчуков пазар – 1  мобилен телефон на стойност 190 лв., или вещи на обща стойност 450 лв. Престъплението е при условията на опасен рецидив, след като Васил Ч. е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на „лишаване от свобода” не по-малко от една година и не е изтекъл предвиденият в НК петгодишен срок от изтърпяване на наказанието.
Присъдата, с която 50-годишният мъж е обявен за виновен в кражби при условията на опасен рецидив и му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов