Избрани Новини

БДЖ публикува за обсъждане проекта за график за движение на влаковете през 2021 г.

До 31 август обсъждат разписанието на влаковете за догодина

Проектът на График за движение на влаковете за 2021 г. е публикуван за обществено обсъждане на сайта на националния железопътен превозвач (www.bdz.bg). За по-голямо удобство предложенията за разписания на влаковете са представени отделно за всяко едно направление.

Целта на публикуването на проект на графика е да могат клиентите на БДЖ да се запознаят с намеренията на дружеството за разписанието на влаковете през следващата година и да имат достатъчно време да реагират с аргументирани предложения към превозвача и съответните областни и общински власти. Това ще даде възможност на областните и общински администрации също да се запознаят и да имат готови предложения на предстоящите работни срещи между институциите.

БДЖ полага усилия към постоянно повишаване на качеството на обслужване на своите клиенти, като постигането на конструктивен диалог и оптимални резултати за всички заинтересовани страни по отношение разработването на адекватни и ориентирани към потребностите на гражданите национални и регионални транспортни схеми е един от основните определящи моменти при изготвянето на новия График за движение на влаковете.

Основните промени в проекта на Графика за движение на влаковете за 2021 г. са свързани с намаляване на времепътуването на основни бързи влакове, увеличаване броя на бързите влакове в някои направления и подобряване на връзките с възможност за пътуване в различни региони на страната.

С новия график е предвидено удължаване на маршрута на бързите влакове „Янтра” Горна Оряховица-София-Горна Оряховица до Пловдив и възстановяване на нощните влакове между Русе и Димитровград, с което значително ще се подобри връзката между Северна и Южна България. Ще бъде осигурена и още една удобна възможност за пътуване между Враца и Варна чрез промяна в маршрутите на бързите влакове Плевен-Варна-Плевен.

Предложения за изменения в проекта на График за движение на влаковете за 2021 г. могат да бъдат изпращани до 31-ви август 2020 г. на e-mail: project_bdz@bdz.bg или внесени в деловодството на БДЖ на адрес: София 1080, ул. “Иван Вазов” № 3.

Разписанията може да видите тук



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов