Ангел Кунчев: Налага се удължаване на извънредната епидемична обстановка в страната

Главният здравен инспектор събра на среща епидемиолозите от Смолян, Пазарджик и Благоевград и кметовете от региона

Заради усложнената ситуация в Доспат, Сърница и Сливен се налага удължаване на извънредната епидемична обстановка в страната, обяви главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Според него това не е втора вълна на вируса, защото разпространението не е дифузно, а по огнища, информира БНТ.
Ситуацията в Доспат е усложнена. Затова са необходими общи мерки, които да се провеждат едновременно във всички общини. По този повод в момента в Пловдив главният здравен инспектор Ангел Кунчев събра на среща епидемиолозите от Смолян, Пазарджик и Благоевград и кметовете от региона.
Стана ясно, че извънредната обстановка ще се удължи.
"Дали ще е месец или по-малко, според мен при тази ситуация е добре това да стане. Защото по закон нещата са така устроени, че ако тя отпадне, ние нямаме основание да налагаме и граничните мерки", каза Ангел Кунчев.
Според Кунчев работници в предприятието за играчки в Доспат са прикривали симптомите на заразата от страх да не останат без работа.
В следващите дни ще се вземе решението докога ще бъде удължена извънредната епидемична обстановка в страната.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"