Вижте мъжа, заплашил ген.Мутафчийски със смърт

До пет години лишаване от свобода може да получи Владислав за заплахата

Мъжът, който отправи смъртна заплаха към ген. Мутафчийски по вайбър, е родом от Кюстендил, но понастоящем живее в Пловдив. Владислав Стоилов е бивш възпитаник на Спортното училище в родния си град, пише Марица

Сега работи като мотокарист във фирма за производство и рециклиране на европалети и скари в града под тепетата.

Оказва се, че 29-годишният Владислав е изключително активен в социалните мрежи. Всяка сутрин поздравява с „Добро утро“ и пожелава успешен ден на хората, а през деня разведрява работната обстановка, споделяйки вицове или забавни видеоклипове.

В профила си споделя снимки на скъпи коли и оръжия, като по всичко личи и че е привърженик на ПФК Левски – София. Фен е и на купоните с приятели, което се вижда от запечатаните моменти на приготвяне на пържоли и на нескромни трапези.

Човекът, заплашил ген. Мутафчийски с думите: „Прати ми пари, че ще те погубя", е с три профила във фейсбук, като един от тях е спрял да поддържа преди години.

До пет години лишаване от свобода може да получи Владислав за заплашителното съобщение, гласи чл. 144 от НК:

„За закана спрямо длъжностно лице или представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му, или спрямо лице, ползуващо се с международна защита, наказанието е лишаване от свобода до пет години“.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"