Избрани Новини

Третото издание на Лятното баскетболно училище в Плевен стартира с около 40 деца

Треньорите Александър Дяковски и Тодор Тодоров очакват още малчугани да се присъединят към тренировките

Третото издание на Лятното баскетболно училище в Плевен стартира с около 40 деца, съобщават от БК Спартак. Треньорите Александър Дяковски и Тодор Тодоров очакват още малчугани да се присъединят към тренировките в следващите няколко седмици.

Ето и какво каза за Лятното баскетболно училище в Плевен Александър Дяковски:

“Този път сме с Тодор Тодоров. Ние като цяло и в предишните години така го правихме, но просто се редувахме. Сега обаче решихме да сме изцяло заедно, защото повече внимание може да се обърне на децата и като цяло по-пълноценни са тренировките, особено когато има повече деца. Засега се получава много добре.

Не са колкото миналата година, но все пак има още деца, които са по-големи и ще започнат или от 15 юни, или от края на месеца. За момента съм много приятно изненадан на фона на създалата се ситуация покрай пандемията. Имах някакви притеснения, че може би ще бъдат малко по-резервирани родителите, но точно обратното се случи. Има много деца от предишните години.

Почти всички от предишните издания останаха да тренират при нас. Имаме 15-20 деца, които идват почти всяко лято от други градове. Има деца и от чужбина, които идват тук през лятото при роднини. Тези, които са по-напреднали направо влизат в отборите на клуба. Надявам се и други да последват този пример. Това е първата стъпка. По този начин ще можем да запалим децата и те ще пожелаят да тренират и след като свърши лятото. Това е нашата основна цел – да ги запалим и който иска да продължава, да го стори.”



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)