Избрани Новини

Съдят кметски наместник, разменил чужда кола за 5 литра ракия

Наказателното производство е за незаконно разпореждане с чужда движима вещ

Районна прокуратура – Кюстендил е предала на съд М.Н. по обвинение на извършено от него престъпление по чл. 195, ал. 1, вр. чл. 194, ал. 1 от НК.
В началото на май 2020 г. свидетелят Д.Д. посетил село в община Трекляно, в което преди време живял дядо му, за да види наследствената къща. Потърсил кметския наместник – обвиняемия М.Н., който го съпроводил до имота. На връщане Д.Д. видял в двора на мъжа стар лек автомобил марка „Лада“. Той му споделил, че се увлича по реставриране и възстановяване на ретро моторни превозни средства. Поинтересувал се дали М.Н. продава въпросната кола, но той отказал с обяснение, че има сантиментална стойност за него.
В същото време обвиняемият му предложил друг лек автомобил марка „Москвич“, който се съхранявал в с.Уши. Заявил, че той бил собственост на негови роднини, които отдавна починали. Д.Д. се съгласил да го види, но когато наближили въпросния имот, М.Н. му предложил сам да отиде да разгледа колата, тъй като „пътят дотам не бил в добро състояние за шофиране“. След огледа свидетелят Д. изявил желание да придобие старата кола и попитал обвиняемия за цената, като той отговорил, че ще го предаде срещу пет литра ракия.
Договорката била постигната и през следващите дни МПС било извозено със специален автомобил до с.Соволяно.
В действителност обаче въпросният „Москвич“, произведен през 1969 г., бил собственост на Д.И. Колата била в техническа изправност и представлявала сантиментална стойност за него. Стопанинът спрял да я управлява поради икономическа нерентабилност, като я оставил на съхранение в свой наследствен имот в с.Уши. След като установил липсата му, подал сигнал в полицията.
Предстои наказателното производство срещу М.Н. за незаконно разпореждане с чужда движима вещ да продължи в съда.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден