Избрани Новини

Новите случаи на коронавирус у нас са 19, 33 са излекувани

Сред тях има дете - момиче на 14 години от Сливен

19 са новите доказани случаи на COVID-19 у нас на 1 юни. Сред тях е и 39-годишна бременна жена. Това обяви проф.Тодор Кантарджиев по време на брифинга на Оперативния щаб.
„Коронавирусът не е опасен за плода на жената или за детето, просто при раждането трябва да се взимат мерки”, заяви проф.Кантарджиев.
Общо деветима от новозаразените са приети в болница. Новите случаи са в областите София - двама, Пазарджик - трима, Ямбол - 9, Сливен - 3, Шумен - двама.Тестове са направени на 1220 души.
Излекувани са още 33-ма пациенти.
„Навлизаме в етап на угасване на епидемията”, заяви проф.Кантарджиев.
Така от началото на епидемията до момента потвърдените случаи на COVID-19 у нас станаха 2538, броят на починалите е 144, а 1123 са излекуваните.
Най-много заразени до момента има в София – 1057 души. 141 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 20 от тях са в интензивни структури.
Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 259 души.

Има четирима починали вчера. Мъж на 77 години в София без придружаващи заболявания, мъж на 78 години в Сливен, 62-годишен мъж в Стара Загора, жена на 66 години в Пловдив. Последните трима са били с придружаващи заболявания.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов