Окръжен съд - Кюстендил даде ход на дело за убийство

Определи мярка "Задържане под стража“ за обвиняемия

Окръжен съд – Кюстендил проведе разпоредително заседание по дело с обвиняем за убийство, в условията на опасен рецидив, предвид многобройните осъждания на подсъдимия Б.С. / чл. 116, ал.1, т.12 /. Той е обвинен в убийството на 32-годишна жена, извършено в Кюстендил на 13.05.2018 година. За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15-20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.
Съдът одобри съгласие за разглеждане на делото по реда на съкратеното съдебно следствие, без да се разпитват свидетелите - 28 на брой и вещите лица, изготвили 4 експертизи, с изключение на вещото лице д- р Николчев, автор на съдебно-медицинската експертиза.
Петчленен състав, под председателството на съдия Надя Георгиева промени мярката за неотклонение на обвиняемия, от „Подписка“ в „Задържане под стража“. Б.С. е осъждан многократно, излязъл е от затвора през април тази година. Определението беше изпълнено незабавно от служители на съдебна охрана. То може да се обжалва пред САС.
Съдът конституира като частни обвинители майката и малолетния син на пострадалата и допусна за съвместно разглеждане в съдебното производство гражданските искове на близките на починалата М.Д. Майката и синът /на 11 години/ претендират за по 100 000 лв. обезщетение от подсъдимия за преживените болки и страдания, а бащата и двамата братя на пострадалата предявиха граждански искове за по 50 000 лв.
Окръжен съд – Кюстендил насрочи делото за убийството на кюстендилката М. Д., с обвиняем Б. С., за 5-ти юни, от 14 ч.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия