Избрани Новини

Полицията увеличава контрола по пътищата в Плевенско

Контролът за скоростта ще се извършва както през деня, така и през нощта

С цел недопускане на тежки пътно-транспортни произшествия с ранени и загинали в малките населени места днес от 17 часа до 20 часа на 31 май на територията на цялата страна ще се проведе специализирана полицейска операция.

На територията, обслужвана от ОДМВР – Плевен, по време на акцията ще бъдат включени всички налични технически средства, а контролът за скоростта ще се извършва както през деня, така и през нощта. Ще се осигури присъствие на максимален брой служители с правомощия за контрол на движението по пътищата, включително и от звената „Охранителна полиция“, с цел осигуряване на безопасното придвижване на гражданите.

Ще се увеличи контролът в малките населени места за недопускане управлението на МПС от неправоспособни водачи, в т.ч. малолетни и непълнолетни.

При наличие на данни за предоставяне управлението на МПС в нарушение на разпоредбите на Закона за движение по пътищата спрямо нарушителите ще се предприемат мерки по административен ред.

Дейността на полицейските служители е съобразена със следните показатели – неправилен превоз на пътници, в т.ч. над определения брой места; неизползване на обезопасителните системи, колани, каски; отнемане предимство на пешеходец; отнемане на предимство на ППС, неспазване на пътните знаци и пътната маркировка; неправилно изпреварване; нарушаване на скоростните режими; проверка за недопускане управление на МПС от неправоспособни водачи; проверка за недопускане управление на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества или техните аналози; проверка за спазване на задължението за движение на пътни превозни средства по пътищата, включени в обхвата на платената пътна мрежа, след заплащане на такса по чл.10, ал.1, т.1 от Закона за движение по пътищата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов