Избрани Новини

10 месеца затвор получи извършител на домови кражби

Присъдата не подлежи на обжалване

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева, одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за общ срок от 10 месеца на подсъдимия Иво В. /на 23 години, осъждан/. Той се призна за виновен в това, че на 19.12.2019 г. в Дупница от мазе на блок в ж.к. „Бистрица“ отнел чужди движими вещи - бензиновомоторен трион, електрическа бормашина, 4 маламашки, 5 мистрии, 4 различни по размер ножове, 2 тесли, гумен чук, 3  пистолета за силикон, 2 ножици за ламарина и др. инструменти на обща стойност 341,16 лв. от владението на Х.Х. без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. За извършване на деянието са разбити катинара и вратата към мазето, като деянието е извършено в условията на повторност. Подсъдимият е осъден условно за подобно престъпление със споразумение от 13.04.2016 г.
За извършеното престъпление съдът налага на обвиняемия Иво В. наказание „Лишаване от свобода” за срок от 6 месеца при първоначален „общ ” режим на изтърпяване. Обвиняемият ще изтърпи и наложеното му наказание от 4 месеца „Лишаване от свобода“ със споразумение № 70/13.04.2016 г. на РС-Дупница.
Определението на РС – Дупница, с което 23-годишният дупничанин ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца за извършени домови кражби, е окончателно и не подлежи на обжалване.   Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май