Избрани Новини

Започва полицейска акция по прибирането на черешовата реколта в Кюстендилско ​

По време на операцията ще бъдат изградени 2 КПП в района на черешовите масиви

До пика  на кампанията по прибирането на черешите охраната ще се поеме от служители на ОДМВР - Кюстендил и РДГП - Кюстендил, след 8 юни  ще се включват и служители на дирекция „Жандармерия“ на МВР. Предвижда се по време на операцията да бъдат изградени 2 КПП в района на черешовите масиви, ще се осъществяват обходи и в по-малките населени места, където обработваемите площи са по-малко, но присъствието на полиция ще предотврати посегателства, ще пресече опити за извършване и на други престъпления. Комисар Паргов подчерта, че традиционното осъществяване на тази операция има положителен ефект – значително е снижението на конвенционалната престъпност.
И тази година в осъществяването на охранителната операция маршрутите на екипите ще бъдат съгласувани с местната власт, поетапно ще бъдат увеличавани и екипите в районите с черешови насаждения, пунктовете за изкупуване на реколта, пунктовете за наемане на работна ръка. И тази година ще се следи след 20.00 ч. в масивите да е преустановена работата, ще се следи за спазването на правилата, които приема местната власт, за наемането на работници по прибирането на реколтата и извозването им от земеделските масиви, за работното време на пунктовете за изкупуване на черешите. Охранителната операция ще се осъществи на територията на 4 общини, обслужвани от РУ Кюстендил и РУ Бобов дол.

Специализираната охранителна и превантивна операция ще продължи до приключването на прибирането на селскостопанската продукция в областта.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)