Избрани Новини

След удар с юмрук - пробация и безвъзмезден труд в полза на обществото за 18-годишен

Причинил двустранно счупване на долната челюст на В.Д.

Наказания „Пробация“ и „Безвъзмезден труд в полза на обществото“ определи Районен съд -  Дупница под председателството на съдия Страхил Гошев за  подсъдимия Ем.Г. /18-годишен, неосъждан/, като го призна за виновен за причиняване другиму на средна телесна повреда. Инцидентът е от 11.06.2019 година, в село Ресилово, Община Сапарева баня.
Съдът призна за виновен Ем.Г. в това, че е нанесъл удар с юмрук в областта на лицето на В.Д., вследствие на което е причинил телесно увреждане, изразяващо се в двустранно счупване на долната челюст, довело до затрудняване на дъвченето и говоренето за срок от 40 до 60 дни, като макар и непълнолетен, е могъл да разбира свойството и значението на деянието си и да ръководи постъпките си.
РС – Дупница осъжда подсъдимия на наказание „пробация“ при следните пробационни мерки:
„Задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 2 години при периодичност на срещите с пробационен служител два пъти седмично;
„Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 2 години.
„Безвъзмезден труд в полза на обществото” – 150 часа годишно за срок от 2 години.
Присъдата, с която РС – Дупница признава Ем.Г. за виновен в нанасяне на средна телесна повреда, може да се обжалва и протестира пред ОС – Кюстендил  в 15-дневен срок.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)