Избрани Новини

Двама пешеходци бяха блъснати при маневра на заден ход

Пострадаха 66-годишна жена от Петрич и 74-годишен мъж от Благоевград

  1. На територията на област Благоевград през почивните дни са станали следните ПТП:

- На 22.05. около 10:20 часа на ул.“Гоце Делчев“ в гр.Гоце Делчев лек автомобил „Киа Сийд“ с 38-годишен водач от Гоце Делчев е блъснал в задната част спиращ пред него лек автомобил „Рено Меган“ с 54-годишен водач от с.Хвостяне. При инцидента няма пострадали хора. Нанесени са материални щети. Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите на автомобилите са отрицателни.

- На 22.05. около 16:55 часа на бул.“Васил Левски“ в Благоевград лек автомобил „Опел Астра“ с 55-годишен водач от с.Покровник, община Благоевград, завивайки в обратна посока, отнема предимството и блъска мотоциклет „Кимко“ с 36-годишен водач от Благоевград. При инцидента  с охлузни рани по лява ръка и ляв крак е пострадал мотоциклетистът. Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите са отрицателни.

- На 23.05. около 12:00 часа от ФСМП-Петрич е получено съобщение за постъпила за оказване на медицинска помощ на 66-годишна жена от Петрич, пострадала при ПТП. От работещите по случая полицейски служители е установено, че около 10:00 часа на същата дата на главната улица в с.Тополница лек автомобил „Мицубиши“ с 50-годишен водач от с.Тополница, извършвайки маневра на заден ход, е блъснал пешеходката, която се е намирала на пътното платно. Жената е пострадала с гръдна травма и контузия на гръбначен стълб и дясно рамо. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на автомобила е отрицателна.

- На 24.05. около 15:40 часа на бул. „Европа“ в района на пътен възел при АМ „Струма“ 37-годишен водач на лек автомобил „Опел Вектра“ от с.Говедарци, община Самоков, движейки се от АМ „Струма“ към гр.Сандански, не спира на пътен знак „Стоп“, навлиза в кръстовище и отнемайки предимството на лек автомобил “Ауди“ с 39-годишен водач от Благоевград, го блъска и допуска ПТП. С контузия на главата е пострадал пътник в лекия автомобил „Опел Вектра“, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение. Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите са отрицателни.

- На 24.05. около 17:00 часа на бул.“Св.Св. Кирил и Методий“ в Благоевград товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“ с 45-годишен водач от София, извършвайки маневра на заден ход, е блъснал намиращ се зад автомобила 74-годишен мъж от Благоевград. Пешеходецът е пострадал с хематом на главата вдясно и хематом в тазобедрената кост. Настанен е за лечение в МБАЛ-Благоевград без опасност а живота. На водача на автомобила са направени проби за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни.

- На 24.05. около 22:00 часа на кръстовище, образувано от ул.“Славянска“, ул.“Иван Михайлов“ и бул.“Димитър Солунски“ в Благоевград, лек автомобил „Опел Зафира“ с 20-годишен водач от гр.Сандански, движейки се по ул.“Славянска“ в посока ул.“Иван Михайлов“, завивайки наляво,  отнема предимството и блъска лек автомобил „Шкода“ с 18-годишен водач от Благоевград. С болки в главата е пострадал водачът на лекия автомобил „Шкода“, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение. Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите са отрицателни.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден