Кметът на Разлог поздрави Христина Манова за отличието "Златен век"

Тя изпълни Историческия музей с нови идеи, събития, дейности

Министерството на културата отличи 72 изявени личности и институции за изключителен принос в развитието и утвърждаването на националната идентичност и по повод 24 май.
Почетното отличие „Златен век“ в различните му категории традиционно се присъжда на дейци от различни арт области за поддържането и разпространението на българските традиции и духовност у нас и по света.

Директорът на историческия музей в Разлог Христина Манова бе удостоена с с почетния знак „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики (сребърен), грамота и парична награда и се вписа сред многто имена на българското изкуство и култура.

Красимир Герчев, кмет на Община Разлог, я поздрави по-случай почетното отличие:

"Тя изпълни музея на Разлог с нови идеи, събития, дейности, отвори широко вратите на неговата съкровищница за децата и младите, за опита и паметта на по-възрастните. Професионално ръководи Историческия музей, изпълва го с много любов и всеотдайност.

За кратко време Христина Манова изгради съвременна концепция за развитие на музейното дело в Разлог.

С искрена радост и гордост, честитя на Христина Манова високото почетно отличие на Министерството на културата!

Пожелавам дръзновението й да не спира, да не спира да предава уроците на историята и паметта на Разлог – от поколение на поколение! Да съхранява духовната съкровищница и традициите на нашите деди,
да ги предава с любов на младите,
за да е жива паметтта."

Сред наградените са оперната дива Александрина Пендачанска, професор Милена Моллова – пианист и музикален педагог, Васил Найденов, диригентът Йордан Дафов, виртуозният цигулар професор Минчо Минчев,писателя Трендафил Василев, певицата Мими Николова, Дора Чаушева – директор на Национален музей „Васил Левски“ в Карлово, Петър Вучков, професор Анастас Славчев, Недко Трошанов, композитора пианист Любомир Денев, Маргарита Димитрова – изпълнителен директор на фондация „Аполония“, професор Христо Йоцов, Мила Искренова – хореограф, балет „Арабеск“, професор Йордан Гошев – композитор и други.

Официалната церемония по връчването на наградите „Златен век“ ще се проведе през есента.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен