Български туристи тръгват през юни към Гърция

Туристи от България и Румъния масово резервират почивка на къмпинг

Туристи от България и Румъния масово резервират почивка на къмпинг през юни в Гърция, предава БНР.
Това лято гръцките острови ще останат без нощни клубове, които не могат да осигурят на клиентите място за спазване на дистанция. Собствениците на къмпинги на Халкидики съобщават, че получават много резервации от български и румънски туристи за почивка през юни.
С решение на правителството къмпингите отварят от 1 юни. Съгласно новите мерки палатките се поставят на разстояние 6 метра, което ще намали възможностите за приемане на повече туристи през този сезон. Цените са по-ниски в сравнение със същия период на миналата година.
От 24 май отвориха ресторантите и кафенетата в Гърция, но на островите много заведения останаха затворени. Това са предимно малки клубове, които работят до сутринта и не могат да осигурят място за спазване на дистанция. Собствениците им съобщават, че няма да работят през целия туристически сезон, защото клиентите им са предимно чужденци, млади хора, които не могат да бъдат принудени да стоят на разстояние.
На островите Миконос, Санторини и Родос тези заведения са стотици и са част от атракцията за туристите. От 15 юни, когато стартира туристическият сезон, ще приемат гости и сезонните хотели.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"