Избрани Новини

Камарата на строителите в България отново с вицепрезидент на Европейската федерация на строителната индустрия

Инж. Любомир Качамаков беше преизбран за втори мандат за вицепрезидент на FIEC единодушно с 310 гласа

Инж. Любомир Качамаков, председател на Областното представителство София на Камарата на строителите в България, беше преизбран за втори мандат за вицепрезидент на Европейската федерация на строителната индустрия (FIEC) единодушно с 310 гласа. Това се случи по време на първото в историята на организацията виртуално Общо събрание. Върховният форум на FIEC събра представители от 32 национални федерации членки от 26 страни.

Инж. Качамаков ще представлява и през втория си мандат интересите на групата държави от Централна и Източна Европа, в която освен България влизат и Унгария, Хърватска, Румъния, Словения, Словакия, Чехия, Естония, Литва, Латвия и Украйна.

Като вицепрезидент на FIEC инж. Качамаков запазва ресора си „Малки и средни предприятия“. Важен приоритет за него освен защитата на интересите на малките и средни компании ще бъде и дългогодишната му кауза за въвеждане на дигитализацията в сектор „Строителство“.

„Приемам избора си като признание за приноса и за проактивната политика на КСБ в рамките на Европейската федерация, както и като лично предизвикателство да положа и през втория си мандат всички усилия за утвърждаване на авторитета на Камарата и на българския строител“, коментира инж. Любомир Качамаков.

По време на Общото събрание на Европейската федерация бе гласувано и освобождаването на досегашния президент Кйетил Тонинг, представляващ Норвежката федерация, поради изтичане на мандата и встъпването в длъжност на Томас Бауер, представител на Строителната федерация на Федерална Република Германия, като нов президент на организацията.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)