Избрани Новини

Отличиха учителката от Банско Йорданка Калистрина

В конкурса "Защо съм учител" получи специална награда – грамота за отлично представяне

В навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, Йорданка Калистрина получи награда от участието си в Национален литературен конкурс на тема „Защо см учител”.

Йорданка Калистрина е учител с 38-годишен стаж. Сред стотици участници от цялата страна, тя получи специална награда – грамота за отлично представяне.

Водена от убеждението, че няма бивши учители, защото учителят си остава такъв и след пенсионирането, Йорданка Калистрина участва успешно в реализирането на различни проекти и конкурси.

Учителят е призван да помага през целия си живот, когато приема своята професия като най-свята мисия, смята тя. И допълва, че изворът на творческото вдъхновение никога не пресъхва. Нейният разказ „Учителят“ е вдъхновен от личността на учителя-италищен деец и общественик Ангел Балев.
Йорданка Калистрина е първият носител на приза „Будител на годината 2012“ – инициатива на Община Банско. Тя и нейните ученици имат множество награди от различни национални конкурси.

Най-голямата гордост за Йорданка Калистрина е, че в училищата в Банско работят като педагози много от нейните възпитаници. Това се нарича приемственост, която продължава делото на многобройните Учители от града, оставили през годините незаличими спомени в сърцата на поколения ученици.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)