Избрани Новини

Обсъждат бъдещето на футболния Спартак на Общо събрание

Красимир Бислимов с коментар пред Plevenutre.bg за случващото се в клуба

На 10 юни ще се проведе Общо събрание на футболния Спартак. Това научи Plevenutre.bg от разговор с треньора на тима Красимир Бислимов.

Както вече стана ясно, първенството във Втора лига бе прекратено и Спартак изпада при аматьорите. До решението се стигна заради ситуацията с коронавируса и проведено допитване до всички отбори, като позицията на плевенския клуб е била шампионатът да не продължи, но и да няма изпадащи.

"Не си подадохме навреме и документите за лицензиране пред БФС за следващия сезон във Втора лига. Не знам по каква причина - некомпетентност, невежество или нарочно не са искали... В такъв кризисен момент можехме да го вземем под внимание това и поне да покажем, че имаме желание да продължим. Изпуснахме срока и така сякаш показахме, че искаме да се махаме. От футболния съюз така го тълкуват сигурно. Ако си бяхме подали документите навреме, щяха да го вземат под внимание и можеше да останем. Можеше административно да ни оставят, няма как да знаем. Но и това, че прекратиха първенството беше най-голямата глупост за мен. 12 кръга имаше все пак до края, всичко можеше да стане. Можеше да си се спасим резонно, а не така да се определя класирането. Всичко се случва, това е футбол. Не е справедливо това, което го направиха", коментира Бислимов пред Plevenutre.bg.

"Нямаме пари. Преди да влезем в "Б" група финансово нещата не бяха толкова зле. Няма как като не плащаш, да изискваш. Към момента имаме да получаваме четири заплати и три премии. Това за професионалния футбол е пребиване. Ние нямахме една стотинка, бяхме единственият клуб без бюджет. Няма как да искаш от тези момчета да играят и да дават максимума от себе си. Бяхме в ситуация, ако може да намерим днес някой бизнесмен да извади 5-6 хиляди лева да даде и да се плаща така... По този начин играчите вече не мислят за футбол, мислят за всичко друго. Направиха си пиар преди избoрите някои хора и после... нищо. Така няма как да имаме футбол", коментира Бислимов.

"Въпреки всичко съм оптимист, голям. Аз съм спартаклия. Много е важно кой ще влезе сега в УС, какъв бюджет ще имаме... Важна ни е организацията, защото рибата се вмирисва откъм главата. Много е важно как се управлява един клуб. Ако спортно-технически щаб, футболисти и ръководство не вървим ръка за ръка, нищо няма да се получи. Спортно-техническият щаб и играчите сме добре, разбираме се, има я комуникацията. Но ръководството, като не може да подсигури нужните средства и условията за работа, оттам идват проблемите", заяви още Краси Бислимов.

По думите му в клуба трябва да влязат хора, които имат желание да се ангажират с цялото си сърце за случващото се в Спартак. Самият той пък ще реши дали остава начело на тима, след като станат ясни резултатите от Общото събрание.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов