Избрани Новини

Кампания "Заедно за повече дървета" започна в Сандански

За всяко отрязано дърво Общината ще засажда поне две нови

Община Сандански ежедневно получава сигнали и жалби за дърво, чиито клони, търсещи светлина в своето израстване, докосват нечий прозорец, тераса или създават неудобство чрез своите природно капещи листа и корени. В тази връзка се апелира към всички жители на общината преди да сигнализират, че поредното дърво създава неудобства и дискомфорт, да осмислят неговия символ и да не прибързват във вземането на решение - то да бъде окастрено.
Ако отстраняването на дърво е наложително поради опасност да нарани или застраши живота на някого, или дървото вече е изсъхнало и „боледува“, Община Сандански ще изисква към всяка жалба и писмо за окастряне и отстраняване да бъде прилагано и писмено съгласуване от страна на всички живущи в сградата, в близост до която се намира дървото.
За всяко отрязано дърво Община Сандански ще засажда поне две нови, за да се запази зелен и „дишащ“ града.
Общината разчита на отговорна гражданска позиция и акуратност при подаване на подобни сигнали, за да се запази дървото в градската среда. Сигнализирайте при „болни“ и опасни дървета, но пазете красотата на символът на живота и „белите дробове“ на всеки град. Защото дървото расте с години, а може да бъде унищожено за минути.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов