Избрани Новини

Карантинират огнеборците, гасили пожара в дома в Благоевград

Двама от обитателите на дома са леко пострадали от пожара

Около 10:53 часа днес в полицията е получен сигнал за възникнал пожар в помещение в Дом за стари хора в ж.к. “Струмско“ в Благоевград. Към мястото незабавно са изпратени два екипа пожарникари и 2 екипа на Специализирана оперативна дейност, като са използвани четири автомобила и една стълба. Обитателите на дома са изведени своевременно, като са спасени 4 души и евакуирани 72-ма, както и 39 човека персонал. Локалният огън е погасен много бързо. Пострадал е 76-годишен мъж, който е с изгаряне по лицето и след  оказана медицинска помощ, е освободен, без опасност за живота. По първоначални данни, причина за инцидента е късо съединение, възникнало вероятно при използване на неизправно зарядно устройство за телефон. Нанесени са известни материални щети - опушени стени, обгорели дрехи, малоценни уреди, хранителни продукти и мебели.

Двама от обитателите на дома са леко пострадали от пожара, приети са в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград, все още са там. Единият е с леки обгаряния по ръцете, а другият е вдишвал пушек.

12 пожарникари, гасили пожара в дома за възрастни хора в Благоевград, ще бъдат поставени под карантина.

Директорът на ГД ПБЗН ст.комисар Николай Николов обясни, че има два варианта, за да бъдат предпазени пожарникарите, влезли в дома – да бъдат под карантина за 3-4 дни и след това да бъдат тествани, и другият – да прекарат карантина в пожарната служба, за да не застрашават близките си.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов