Избрани Новини

Д-р Меджидиев: Не очаквам да се влоши ситуацията с коронавируса

Всичко е въпрос на съзнание, допълни той

По принцип съм оптимист и не очаквам да се влоши ситуацията с коронавируса, всичко е въпрос на съзнание. Донякъде малко не съм съгласен с рязкото отпускане на мерките, може би малко по-бавно и поетапно трябваше, но това е въпрос на съзнание на самите нас. Това заяви пред БНТ  председателят на Столичната колегия на Българския лекарски съюз и началник на отделение „Уши, нос гърло“ в „Пирогов“ д-р Асен Меджидиев.
Според него въпреки големият брой заразени медици в „Пирогов“ работата продължава и не е застрашена. Той коментира, че това е нормално, защото болницата не е върнала нито един пациент и в същото време има огромна посещаемост не само на хора в София, но и на хора от цялата страна.
Той каза, че почти всички болници в София приемат пациенти с COVID-19. И благодари на своите колеги в София и в цялата страна за работата, на щаба - за навременните мерки.
„Ние сме щастливци, аз се гордея, че живея в тази държава, с най-ниския брой заразени. Давам пример с Швеция - 650 души за едно денонощие. Това ли търсехме? Защо се намират непрекъснато някакви критици, някои от които търсят PR изява, защото са на различно мнение от това, което се направи. Ако се бяха заразили много хора и имаше много смъртни случаи, тогава пак щяха да бъдат виновни и щаб, и министерство. Кой е по-добрият вариант?“, посочи д-р Меджидиев.
Той обясни, че оттук нататък трябва да мислим за обществото като едно цяло и да спазваме хигиената.
„Носенето на маска, спазването на дистанция е заради вас - аз го правя заради другите, не предпазвам себе си. Ние просто трябва да мислим за обществото като едно цяло - за нашите близки, за родителите си, за децата, за всички, да ги предпазваме. Оттук нататък намалявайки мерките, ние трябва вътре в съзнанието ни да е загнездено, че трябва да спазваме хигиената“, посочи той.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)