Избрани Новини

Доставят лекарството "Хлорохин" в цялата страна (видео)

Съвсем ясно е описано как да се използва медикамента

Фирмата “Бул Био” започва дистрибуция и доставка на лекарството хлорохин още днес в цялата страна, информира Tribune.bg.

„Всички лекарства са в норма, продуктът е осигурен за употреба в страната“, изтъкна проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Центърът по заразни и паразитни болести бе посетен днес от премиера Бойко Борисов, председателя на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски и директора на „Пирогов“ – проф. Асен Балтов. Директорът на центъра проф.Тодор Кантарджиев изтъкна, че с наличието на медикамента “ще се повиши самочувствието на лекарите че могат допълнително да помогнат на хората”.

Премиерът Бойко Борисов подчерта, че още днес лекарството трябва да се транспортира в цялата страна. Той лично видя изработената партида. Заедно с даренията имаме лекарства за 20 000 пациенти, стана ясно при посещението на Борисов.

От своя страна ген.Мутафчийски заяви, че успехът на медикамента е безспорен. Тъй като не се вижда ясен хоризонт на приключване на епидемията и пандемията, това лекарство ни давало възможност за справяне със заразата, както и защитните облекла, допълни шефът на Националния оперативен щаб.

Ген.Мутафчийски припомни, че още в първите дни на епидемията дружеството на инфекционистите е разработило протоколи и там е даден точен опис за използване на лекарството.

„Колко от този препарат се третира, как да се манипулират хората. Съвсем ясно е разписано как да се използва медикамента. Има опис и може да се смята, че използването му е безопасно“, посочи началникът на ВМА.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов