Избрани Новини

Обвиняем за участие в измама с пелети остава в ареста

По сметката му с негово знание са превеждани пари от хора, въведени в заблуждение

РС - Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров, остави без уважение искането на подсъдимия Борис М. за изменение на мярката му за неотклонение „Задържане под стража“. Определението подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Кюстендил в 7-дневен срок.
Борис М. е на 44 г., от Велинград. Той е с мярка „Задържане под стража“ от 13 март 2020 г. Срещу него е повдигнато обвинение за участие в измама с пелети - тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда лишаване от свобода от 1- 8 години.
От 11.09.2018 г. до 25.09.2018 г. във Велинград, в условията на продължаващо престъпление, в съучастие като помагач с Мануш С.- помагач и Любомир К.- извършител, с цел да набави за себе си имотна облага, умишлено е улеснил Любомир К. в извършване на престъплението.
По сметка на Борис М. са превеждани парични суми от лица, въведени в заблуждение, че след превеждането им ще получат доставка на пелети за огрев. Обвиняемият е бил уведомяван дори и с кратки съобщения, че такива суми са му преведени като капаро за доставка на пелети, знаел е, че не упражнява такава дейност, въпреки че е теглил от паричните суми, задържал е част от тях в себе си, а останалите чрез Мануш С. е предавал на обвиняемия Любомир К.
Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов