Избрани Новини

Честит рожден ден на Севдалина Спасова! (видео)

Севдалина и Валентин Спасови са едни от най-популярните и обичани изпълнители в България

Севдалина Спасова е родена на 6 май 1968 година в пловдивското село Устина. Средното си образование завършва в музикалното училище в Широка лъка. Висшето си образование завършва в Академията за музикално и танцово искуство в Пловдив, където се запознава със съпруга си.
Севдалина и Валентин Спасови са едни от най-популярните и обичани изпълнители в България. Уникалният им шлагерен стил е заразил милиони хора от различни поколения. Те са горди, че се вписаха в световната музикална съкровищница като автори на златния хит „Сине, сине” – българската песен е преведена на английски език и е включена в академична книга на Чикагския университет като песен на прехода за Източна Европа. Според авторката на книгата Донна Бюкенън, професор по музика в Чикагския университет, фолклорист и изследовател на фолклора на Балканите, песента е толкова популярна, че е станала истински народна и е част от фолклора на българина. Тя изразява възхищението си на страниците на изданието от песента по следния начин: „Мелодията е толкова красива, че излъчва някакво вълшебство, което се докосва до сърцето на всеки човек, независимо какъв е по народност. Тази песен възможно най-искрено и по човешки претворява привързаността и обичта на майката към своето дете.”
Най-искрени са техните думи: „За видимите рани по тялото има много мехлеми, а за невидимите рани в душата има един единствен лек - това са нашите песни, сътворени от душа и сърце, които подаряваме на Вас!"



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов