Наказаха подсъдим от Смолево, нарушил карантината

Дадоха му "Пробация“ за осем месеца и безвъзмезден труд в полза на обществото от на сто часа годишно

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Разлог и защитата на подсъдимия А.Б. (на 20 години), обвинен за извършено от него престъпление по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Подсъдимият Б. се е признал за виновен за това, че нарушил противоепидемичните мерки, въведени на територията на страната във връзка с разпространението на вируса Covid-19.

На 27.03.2020 г., след пристигане от чужбина, му било издадено предписание от Регионалната  здравна инспекция за спазване на задължителна 14-дневна карантина. За адрес на пребиваване през този период той посочил дома си в с.Смолево, община Якоруда.

През два последователни дни – на 30.03.2020 г. и 31.03.2020 г., А.Б. посрещал гости, с които се намирал в обща стая, комуникирал, консумирал храна и бира. С действията си подсъдимият нарушил изискванията на издаденото му предписание за карантиниране.

За извършеното от него престъпно деяние му е наложено наказание „пробация“ за срок от осем месеца, включващо регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител, безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на сто часа годишно.

         Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен