Избрани Новини

Бобошево още е без бюджет, съветниците - без заплата

Конфликтът е между кмета Крум Маринов и председателя на съвета Стефан Тачев

Бобошево продължава да е без бюджет за 2020 г., а съветниците не са получавали никаква заплата, стана ясно и след последното заседание на общинския съвет, проведено онлайн, информира БНР.

Конфликтът между кмета Крум Маринов и екипа му и председателя на съвета Стефан Тачев и част от съветниците остава неразрешен от 6 месеца.

Опозицията в местния парламент в Бобошево отказа през февруари да гласува бюджета за 2020 г. Приети са само правилникът и размерът на заплатата на съветниците, около 700 лева месечно.

След като няма приет бюджет обаче и съветниците не получават никакво възнаграждение.

През март не са имали и заседание. Последното е свикано онлайн, но до важни и съществени решения не се е стигнало, каза съветникът и доскорошен общински администратор Георги Митов.

„Имаме 400 хиляди капиталови (разходи), отделени,  които са от държавата, отпуснати от бюджета. Това че не приемаме бюджета - капиталовите са част от бюджета, сега вече почти сме изправени пред риска просто да ни ги вземат тези пари“, каза той.

Според коментари в Бобошево проблемът идва от това, че на местния вот кметът, четири мандата, Крум Маринов и Стефан Тачев се изправили един срещу друг на балотаж. С малко спечели Маринов, а Тачев впоследствие оглавил общинският съвет.

Между двамата обаче няма желание за решаване на проблемите на общината, които се увеличават всеки ден.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов