БЛС: Важно е да се изработи план за поетапно освобождаване на мерките

Съсловната организация е против неглижирането на проблема Covid-19

БЛС е против неглижирането на проблема Covid-19, в това число и от публични личности  и призивите за неговото подценяване. От друга страна, споделят от съсловната организация, наблюдаваме влошаване на състоянието на  пациенти с различни придружаващи заболявания, влошаване на икономическата ситуация в страната, засилване на тревожността сред населението по повод липсата на перспектива.
БЛС призовава, при спазването на необходимите противоепидемични мерки (носенето на предпазни маски, социална дистанция и лична хигиена), да се изработи конкретен план за поетапно освобождаване на мерките с конкретни срокове и връщане към оптимален  режим на работа и живот. В това число работата на кабинетите за извънболнична помощ  с цел провеждане на профилактични прегледи на лица над 18 г., грижа за пациентите от рисковите групи, контрол и оптимизиране на терапията на пациентите с хронични заболявания.
Необходима е оценка на противоепидемичната ефективност  на мерките за ограничаване на движението между областните центрове, разходките в планината  и посочване на обозрим срок за премахването им.
Настояваме темата да не се политизира, защото БЛС  изказва професионалното си мнение, без политически нюанси, се казва в обръщението на организацията.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"