"Топъл обяд" предлагат на 50 бедни жители в Струмяни

Те са от селата Илинденци, Струмяни, Микрево, Каменица и Горна Крушица

Община Струмяни чрез Домашния социален патронаж започва проект за доставяне на топъл обяд на 50 уязвими лица от селата Илинденци, Струмяни, Микрево, Каменица и Горна Крушица , които поради бедност и продължителна социална изолация са в затруднение да осигуряват сами прехраната си. Те ще получават топъл обяд в продължение на месец и половина. Дейността е резултат от апликиран и одобрен проект на Община Струмяни по Целева програма „Топъл обяд в условията на извънредна ситуация - 2020 г.“, финансирана от националния бюджет чрез Агенцията за социално подпомагане.

Проектът е насочен към следните целеви групи:
• Лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина.
• Уязвими лица, в това число и възрастни над 65 г., без доходи и с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната.
• Лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.
В периода от 1 май до 19 юни в ДСП – с.Струмяни ще се приготвя и доставя до домовете на най-нуждаещите се топъл обяд - супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт.

При необходимост на потребителите ще бъде оказвана и допълнителна подкрепа - закупуване на хранителни продукти, лекарства и медикаменти, заплащане на сметки или такси (със средства на самите потребители).Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия