Наказаха подсъдим за хулиганство пред православна църква в Благоевград

Дадоха му пробация за 10 месеца и 200 часа безвъзмезден общественополезен труд

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Благоевград и защитата на подсъдимия З.Ч., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.
На 18.04.2020 г., на православния празник Възкресение Христово, пред църквата „Свети Никола“ в Благоевград подсъдимият Ч. извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Той отправил непристойни изрази спрямо полицейски служители и при последвалото задържане оказал съпротива на органите на реда. Освен това заплашвал, че „ще ги пребие“ и нанесъл два удара с крак на един от полицаите. Деянието се отличава с изключителен цинизъм при грубо незачитане на установените порядки при условията на епидемиологичната обстановка и указанията на органите на реда.
Подсъдимият З.Ч. се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и се е съгласил да му бъде наложено наказание „пробация“ за срок от десет месеца. Той е задължен да се явява при пробационен служител три пъти седмично и да положи безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 200 часа.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"