Избрани Новини

От 3 000 до 10 000 лв. помощ за специализирани предприятия и кооперации на хора с увреждания

Животът

28-04-2020, 11:15

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Средствата са по ОП „Иновации и конкурентоспособност“

За помощ от 3 000 до 10 000 лева ще могат да кандидатстват специализираните предприятия и кооперации на хора с увреждания по процедурата „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19" на ОП „Иновации и конкурентоспособност“. Операцията е качена за обществено обсъждане, като се предвижда размерът на финансовата помощ за осигуряване  на оперативен капитал за предприятията и запазването на стабилността на работните места да бъде 173 000 000 лева.

 

Кандидатите трябва да отговарят на изискванията по Закона за малките и средни предприятия и да са юридически лица или еднолични търговци, регистрирани по Търговския закон или Закона за кооперациите. Те трябва да са регистрирани преди 01.01.2019 г. и през последните 2г. да са осъществявали стопанска дейност. Условие е към 31 декември 2019 г. предприятието-кандидат да не е имало финансови затруднения, като се предлага да се вземе под внимание дали има регистриран спад от поне 20% в оборота му за предходния месец от подаване на заявлението.

 

В процедурата ще могат да участват само предприятия, които не могат да кандидатстват за финансиране по други европейски програми. Помощта може да се използва за разходи, необходими за преодоляване на недостига на средства или липса на ликвидност, настъпили в резултат на пандемията.

 

Подаването на документи по процедурата, както и оценката, ще се извършва изцяло онлайн чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН 2020). Крайният срок за подаване на документите е 16:30 часа на 30.05.2020г.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)