Избрани Новини

Наказателни производства се водят срещу 8 души за нарушаване на противоепидемичните мерки

17 производства са образувани за неверни декларации при преминаване на КПП-та

Под ръководството на Районна прокуратура – Дупница се води разследване по образувано досъдебно производство срещу Р.С. (на 45 години) за извършено от него престъпление по чл. 355, ал. 2, пр. 3, вр. ал. 1 НК.
Той бил привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 22.04.2020 г. в Дупница по време на обявено извънредно положение нарушил въведените на територията на страната противоепидемични мерки. По предписание на Регионалната здравна инспекция, от 9.04.2020 г. мъжът бил длъжен да спазва 14-дневна карантина. Въпреки това той напуснал посочения от него адрес в ж.к.„Химик“ в Дупница, като с това действие извършил престъпно деяние, вследствие на което е бил привлечен към наказателна отговорност.
Обвинения за същото престъпление са получили други седем лица, поставени под карантина на адреси в Дупница, Бобошево и Бобов дол.
Прокуратурата в Дупница разследва и нарушаване на противоепидемичните мерки на 16.04.2020 г., когато в заведение „Ерика“ в града било констатирано струпване на хора.
Районна прокуратура – Кюстендил наблюдава досъдебно производство, образувано срещу С.Б. от Северна Македония, обвинен за извършено от него престъпление по чл. 355, ал. 2, вр.ал. 1 от НК.
На 21 04.2020 г. мъжът влязъл на територията на България през ГКПП Гюешево, като бил длъжен да спазва задължителна 14-дневна карантина и да не напуска посочения от него адрес. Вместо това още на следващия ден той се явил в сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР -  Кюстендил за регистрация на МПС-теглич.
В Районна прокуратура - Кюстендил се разследват и седемнадесет производства, образувани във връзка с подадени декларации с невярно съдържание при преминаване на временно изградени КПП в областта - в с.Нов чифлик и с Цървеняно.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов