Избрани Новини

11 са новозаразените с Covid-19 в област Благоевград

Няма заразени във Вътрешно отделение на МБАЛ - Благоевград

11 са новозаразените с Covid-19 в област Благоевград, предаде БНР. 9 от новоинфектираните са от Симитли, 3 от които деца. „Те са от семейството на пациента, който бе настанен в Инфекциозно отделение на МБАЛ - Благоевград в неделя. Всички са поставени под карантина за 14 дни на домашен адрес. Говорим за голямо семейство, живеят в две къщи и споделят  общ двор, имали са активни контакти помежду си. В добро състояние са, нямат симптоми“ – това заяви в интервю за Радио Благоевград д-р Калоян Калоянов, директор на Регионална здравна инспекция - Благоевград. Той уточни, че всички тестове, направени в общинската администрация в Симитли, са отрицателни.

Двама от новозаразените с коронавирус, около 60 годишни, са се лекували във Вътрешно отделение на болница „Пулс“ в Благоевград и нямат връзка със заразените от Симитли. „Диагностицирани са с бронхопневмония с PSR тест – положителни и ще бъдат преместени днес в Инфекциозно отделение на МБАЛ - Благоевград, където ще бъдат лекувани адекватно. В добро състояние са“ – уточни директорът на здравната инспекция и допълни, че Вътрешно отделение на болница „Пулс“ ще се затвори за 48 часа и няма да се приемат пациенти. 

Ще се направи пълна дезинфекция и целият персонал, който е бил тогава на работа, ще бъде тестуван с PSR, плюс контактните болни пациенти. Очаква се утре в следобедните часове да станат ясни резултатите от тези тестове. Лекарите, които са отрицателни, ще продължат да работят в отделението.

Отрицателни са всички дванайсет РSR - теста на лекари и медицински сестри от Вътрешно отделение на МБАЛ-Благоевград. Отрицателни са пробите и на двама пациенти с пневмонии от отделението, които са били съмнителни. По думите на завеждащ отделението д-р Румен Кондев, взети са още проби на медицински лица, които от днес са на работа.

След направеното тестване Вътрешното отделение на благоевградската болница продължава своята работа.

В неделя във Вътрешно отделение беше приет пациентът от Симитли, който след положителен РSR -тест бе преместен за лечение в инфекциозно отделение.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)