Избрани Новини

Възстановява се синята зона в Благоевград

Започва да работи от 27 април при стриктно спазване на разпоредбите на здравното министерство

По заповед на кмета на община Благоевград инж.Румен Томов и с Решение на Кризисния щаб, почасовото платено паркиране „синя зона“ на територията на Благоевград се възстановя от 27 април 2020г.

Заседание на Кризисния щаб се състоя днес от 13,30 часа в зала „22 септември“. Набелязани са конкретни действия за спазване на строги мерки, във връзка с усложняващата се епидемична обстановка в страната.

С цел подобряване на възможностите за паркиране, режимът на кратковремeнно платено паркиране в Благоевград започва да работи от понеделник /27 април 2020г/, при стриктно спазване на разпоредбите на Министерството на здравеопазването.

Припомняме, че „синя зона“ на територията на Благоевград не работи от 19 март, като общината предостави възможност на жителите, които имат неотложна работа в центъра, да стигат с автомобила си, за да няма струпвания на пътници в градския транспорт.

Наблюденията обаче показват, че зоните са много претоварени и се ползват като паркинги, а не само при неотложна нужда.

Заради отсъствие на контрольор-инкасатор се стига до ситуации, при които наематели на паркоместа, попадащи в обхвата на „синя зона“, не могат да ги ползват.

Наблюдават се случаи на паркиране в нарушение на Закона за движението по пътищата и на правилника за прилагането му.

Община Благоевград ще предостави защитни облекла за многократна употреба и предпазни шлемове на лечебните заведение за болнична помощ.

Следващото заседание на Кризисния щаб е насрочено за 28 април.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)